بکدور (backdoor) چیست

بکدور (backdoor) چیست؟

بکدور (backdoor) چیست؟ در جواب این سوال باید بگوییم ساده ترین تعریفی که می توان برای بکدور در نظر گرفت این است که از هر بدافزار، ویروس یا فناوری ای که بتوان از طریق آن ها به صورت غیرمجاز اقدامات امنیتی را رد کرد و به یک سیستم یا شبکه دسترسی پیدا کرد، بکدور یا حمله درب پشتی گفته می شود.

باید بدانید که اجزاء حملات بکدور به مرکز برنامه هدف دسترسی پیدا می کنند و اکثرا منبع مورد هدف را به فرمان خود در می آورند و به هر طریقی که بخواهند آن را هدایت می کنند.

در این مقاله از قدس وب قصد داریم به شما آموزش دهیم که بکدور (backdoor) چیست؟ و چه کاربردی دارد؟ در صورت کسب اطلاعات بیشتر ما را تا انتهای این مطالب همراهی کنید.

آشنایی بیشتر با بکدور (backdoor)

همان طور که در مقدمه هم به این موضوع اشاره کردیم، بکدور یا درب پشتی استفاده از هر بدافزار یا تکنولوژی ای است که نفوذگران به واسطه آن ها می توانند به سیستم یا شبکه ای با دور زدن اقدامات امنیتی دسترسی پیدا کنند و آن را هر طور که می خواهند هدایت نمایند.

در این دسترسی و در صورتی که چنین شرایطی به وجود آید آسیب های زیادی به سیستم وارد می شود؛ چرا که هکرها می توانند زیرساخت ها را به طور کل تغییر دهند و به دلخواه خود در آورند و داده های حساس را به سرقت ببرند.

تاثیر این فعالیت ها بسیار مخرب و مضر است؛ به همین منظور به صورت مستمر به افراد توصیه می شود که مراقب عوامل تهدیدزا باشند و در این باره و کاهش حملات بکدور اطلاعات زیادی کسب کنند.

نحوه عملکرد بکدور (backdoor) چگونه است؟

در خصوص نحوه عملکرد بکدور یا حمله درب پشتی می توان گفت که کارایی حملات بکدور به چگونگی ورود مهاجمان به سیستم وابسته است و همان طور که در عناوین قبل هم به این موضوع اشاره کردیم، هکرها قادر هستند که توسط بدافزارها یا نرم افزارهای خاص وارد سیستم ها و شبکه ها شوند که در ادامه مطلب درباره این روش ها مفصل تر صحبت می کنیم.

بدافزار بکدور یکی از برنامه هایی است که مهاجمان قادر هستند به وسیله آن به سیستم ها نفوذ پیدا کنند؛ این بدافزار در واقع آن چیزی که نشان می دهد نیست و وانمود به چیز دیگری می کند تا فعالیت هایی مانند دزدیده شدن اطلاعات، راه اندازی بدافزار و ایجاد یک بکدور در سیستم ها به صورت هماهنگ انجام گیرند؛ به همین علت بوده که بدافزار بکدور با Trojan شباهت دارد و به نفوذگران این امکان را می دهد که به زیرساخت های و اصلی سیستم دسترسی پیدا کنند.

حالا این که Trojan چیست باید گفت که تروجان یک فایل با درون مایه مخرب و بد است که می تواند در قالب های ایمیل و فایل های قابل دانلود شکل گرفته شود که قدرت بالایی در تکثیر و توسعه دارد و می تواند به سیستم های دیگر راه پیدا کند و آسیب جدی به شبکه ها برساند.

نحوه عملکرد بکدورها با نرم افزارها و سخت افزارهای خاص این گونه است که آن ها به وسیله کارشناسان نرم افزار و سخت افزار بر روی سیستم ها اجرا می شوند که به طور معمول قصدی بدی هم ندارند و تنها تحت عنوان جزئی از نرم افزار هستند که به توسعه دهندگان این امکان را می دهند که در سریع ترین زمان به برنامه ها یا سیستم های دیگر وصل شوند.

انواع گوناگون بکدور (backdoor)

به طور معمول بکدورها یا درب های پشتی در انواع گوناگونی طبقه بندی می شوند که هر کدام از آن ها با یک خط حمله متفاوت به فعالیت می پردازند و مهم ترین آن ها به شرح موارد زیر هستند.

  1. بکدور رمزگذاری: در بکدور رمزگذاری به هر دو شخص در حال ارتباط یک کلید رمزگذاری شده فرستاده می شود که به جهت رمزگشایی داده ها و رهگیری آن ها توسط مهاجمان مورد استفاده قرار می گیرد.
  2. بکدور سخت افزاری: بکدورهای سخت افزاری از عناصری مانند تراشه ها، پردازنده ها و هارددیسک ها به جهت ورود به یک سیستم کمک می گیرند و با استفاده از این اجزاء نفوذگران تلاش می کنند که به شبکه یا سیستم مورد نظر به صورت عمقی دسترسی پیدا کنند.
  3. روت کیت ها: روت کیت ها ارتقاء یافته تر از بدافزارها هستند که به نفوذگران این اجازه را می دهند که کارهای خود را از دید سیستم عامل مدنظر مخفی نمایند و سیستم عامل را وادار به گرفتن دسترسی آن ها در سطح زیرساخت ها کنند و در صورتی که این کار انجام شود این امکان برای هکرها به وجود می آید که سیستم را از راه دور کنترل کنند و هر کاری که می خواهند با آن انجام دهند.
  4. تروجان: همان طور که قبلا هم به این موضوع اشاره کردیم، بدافزارها مانند تروجان ظاهر می شوند و به صورت فایل در می آیند تا سیستم به آن ها اجازه دسترسی بدهد؛ هر زمان که نرم افزار دانلود می گردد شما یک فرمان اجازه صادر می کنید و محتوای برنامه ها در اینجا تغییراتی در سیستم شما ایجاد کنند؟ برایتان به نمایش در می آید که اغلب تروجان در این مرحله پنهان می گردد و پس از گرفتن مجوز بر روی سیستم راه اندازی می شود که یک بکدور به این طریق ایجاد می گردد تا هکرها بتوانند به واسطه آن به شبکه ورود پیدا کنند.

حالا که دانستید بکدور (backdoor) چیست و چه کاربردی دارد شاید این سوال برایتان به وجود آید که هکرها به وسیله بکدور چگونه حمله می کنند؟ بکدور از تکنیک هایی است که نفوذگران را تا حد زیادی توانمند می کند که بتوانند به سیستم ها و شبکه ها وصل شوند و اقدامات نگران کننده و مخرب انجام دهند.

مهاجمان برای حملات بکدور اغلب از باج افزارها، نرم افزارهای جاسوسی و بدافزار Crypto jacking استفاده می کنند که این برنامه ها بسیار آلوده و خطرناک هستند و هر کدام برای یک حمله مورد استفاده قرار می گیرند.

چگونه از حملات بکدور (backdoor) جلوگیری کنیم؟

همان طور که همه ما می دانیم، پیشگیری بهتر از درمان است و شما برای این که بتوانید از حملات درب پشتی یا بکدور جلوگیری کنید می بایست راهکارهای زیر را مدنظر قرار دهید.

  • اطمینان حاصل کنید که سیستم یا دستگاه تان دسترسی بدون مجوز را ممنوع کرده است.
  • یک خط مشی مدیریت و کنترل دشوار و پیچیده برای سیستم خود داشته باشید و اطمینان حاصل کنید که مسیرهای امنیتی را درست تجزیه و تحلیل کرده اید و منابع شبکه را با 2FA محافظت نموده اید.
  • بر روی سیستم خود یک برنامه ضد بدافزار نصب کنید تا از راه اندازی محتواهای مخرب جلوگیری کند و به شکل اتوماتیک خطرات و عوامل تهدید آمیز را شناسایی کند و از بین ببرد.
  • سیستم عامل و نرم افزار خود را ارتقاء دهید؛ چرا که منابع به روز و پیشرفته بهتر می توانند با حملات نفوذگران مقابله کنند.
  • دسترسی به وب سایت ها یا محتواهای نامعتبر و تایید نشده را به وسیله اینترنت متوقف سازید؛ چون که این سایت ها و محتواها خود منبع آلودگی ها و ویروس ها هستند و آسیب بدی به سیستم وارد می کنند.

سخن پایانی

در مقاله مذکور تلاش کردیم که شما را با بکدور (backdoor) چیست آشنا کنیم و اطلاعاتی را در خصوص حملات درب پشتی در اختیارتان قرار دادیم؛ به طور کلی نفوذگران قادر هستند که به واسطه بکدور یا درب پشتی به وسیله روش هایی به سیستم اشخاص دسترسی پیدا کنند و آن را در دست خود بگیرند و تمام اطلاعات را به سرقت ببرند.

با تمام راهکارهایی که برایتان بیان کردیم می توانید که به راحت ترین شکل ممکن از حملات هکرها به سیستم خود پیشگیری به عمل آورید؛ اگر در این رابطه سوالی برایتان به وجود آمد، می توانید آن را در بخش نظرات با کارشناسان قدس وب در میان بگذارید و پاسخ خود را دریافت کنید.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x