Ddos چیست | حمله دی داس

Ddos چیست؟

Ddos چیست؟ Ddos یا دیداس یکی از اصلی ترین و در عین حال بزرگترین حملات سایبری است که از حمله dos ارتقاء یافته تر می باشد و ضرر زیادی به کسب و کارها وارد می کند.جالب است بدانید که حملات Ddos اصلا سیستم را خراب یا نابود نمی کنند؛ بلکه به شکل دیگری باعث از کار افتادن آن می شوند به طوری که سیستم دیگر قادر به خدمت رسانی نیست.اگر تمایل دارید با جزئیات بیشتر بدانید که Ddos یا Denial of service attack چیست و با راه های مقابله با این حمله نیز آشنا شوید، حتما محتوای گردآوری شده زیر را مطالعه فرمایید.

حمله Ddos همان طور که در مقدمه هم گفتیم، یکی از بزرگترین و در عین حال مخرب ترین حملات سایبری به شمار می آید که به طرز فجیعی سیستم را از کار می اندازد؛ به عبارت ساده تر، فرستادن درخواست های زیاد به سمت سیستم مورد هدف از طرف نفوذگران با هدف این که سرور سیستم مقصد توان جوابدهی و خدمت رسانی خود را از دست بدهد را حمله Ddos می گویند.

در خصوص ساختار هدف این نوع حمله سایبری می توان گفت که از طریق سیستم های فراوانی درخواست ها به دستگاه مورد هدف فرستاده می شوند و از آن جایی هم که سرور مورد حمله می تواند به تعداد محدودی از تقاضاها جواب دهد با زیاد شدن درخواست ها قدرت پاسخگویی خود را از دست می دهد.

در مطالب قبل گفتیم که حمله سایبری Ddos نوع پیشرفته تر از حمله dos است؛ حالا وجه تمایز بین این دو حمله این است که حملات Ddos به شکل وسیع تری و از طریق چند سیستم اتفاق می افتند در حالی که در حملات dos نفوذگران تنها از طریق یک سیستم به سرویس مورد هدف حمله می کنند.

ساختار تشکیل دهنده حملات سایبری Ddos

باید بدانید که حمله دیداس از چند قسمت مرتبط با یکدیگر تشکیل شده است و سه عامل اصلی ساختار این حمله را تشکیل می دهند که به ذکر موارد ذیل هستند.

  1. هکر: هکر بازیگر نقش اصلی این داستان است که توسط ابزارها و سیستم هایی که در دست دارد می کوشد تا شبکه و سرویس مدنظر را تا حد امکان به واسطه بسته های اطلاعاتی فرستاده شده درگیر کند تا در فعالیت سرویس رسانی سیستم مقصد اختلال و مشکل ایجاد نماید.
  2. گردانندگان: به بسته های نرم افزاری که در اینترنت موجود هستند گردانندگان می گویند که نفوذگران به واسطه این بسته ها فرمان ها و دستورات را برای اجرای حمله در سیستم هدف به عامل ها ارسال می کنند.
  3. عامل ها: و اما عامل ها نوعی نرم افزار هستند که در سیستم های هک شده به اجرا در آمده اند و فرمان های ارسال شده را از طریق گردانندگان در سرویس مورد حمله به اجرا در می آورند.

حالا که دانستید حمله Ddos چیست و با ساختار آن هم آشنا شدید حتما این سوال برایتان پیش می آید که حمله Ddos چگونه اتفاق می افتد؟ در جواب به این پرسش باید به شما بگوییم که  برای به انجام رساندن این حمله همان طور که گفتیم، باید از سیستم های گوناگون زیادی درخواست های فراوان به سمت سرور سرویس مورد هدف فرستاده شوند.

جالب است بدانید که فراهم کردن این سیستم ها به صورت واقعی امکان پذیر نیست؛ به همین علت مهاجمان با آلوده کردن سیستم های تحت یک شبکه آن ها را تحت سلطه خود در می آورند و حملات را به این طریق انجام می دهند.

انواع Ddos

حملات Ddos را به چند روش مختلف دسته بندی می کنند که در ادامه با مهم ترین آن ها آشنا خواهید شد.

  1. حملات لایه کاربردی: این نوع حملات دیداس به حملات لایه هفتم هم مشهور هستند که در آن ها ارسال درخواست از طرف مهاجم در لایه کاربردی شبکه شدت می گیرد و لایه ای که وب سایت روی سرویس دهنده اصلی قرار گرفته را مورد حمله قرار می دهد.

در این حمله شناسایی این که تقاضا مخرب است یا واقعی بسیار دشوار بوده و به همین علت مقابله با این نوع حمله های دیداس کاری سخت می باشد.

  1. حملات پروتکل: در حملات پروتکل، منبع های سرور و فایروال به شدت درگیر می شوند و قدرت جوابدهی خود را از دست می دهند که این حمله بیشتر بر روی لایه های ۳ و ۴ شبکه ها اتفاق می افتد و نام دیگر آن حمله خستگی می باشد و در این حمله نفوذگران قادر هستند که به نقاط دسترسی ناپذیر سیستم نیز نفوذ کنند.
  2. حملات حجمی: در حملات حجمی نفوذگران تقاضاهای فراوانی را به سمت سرور سیستم مورد هدف ارسال می کنند و به جهت گرفتن جواب آدرس سیستم هدف را مشخص می سازند که در این حالت تعداد زیادی پاسخ به طرف سیستم هدف فرستاده می شود و انباشته شدن این جواب ها باعث از کار افتادن سیستم می گردد.

شیوه های کاهش حمله Ddos و جلوگیری از آن

برای کاهش خطر حمله Ddos و پیشگیری از آن روش های زیادی وجود دارد که اصلی ترین و موثرترین آن ها موارد زیر را شامل می شوند.

  1. سیاه چاله: در این شیوه مدیر سایت یک راه انحرافی فراهم می کند و ترافیک ورودی وب سایت را به آن مسیر انحرافی هدایت می نماید که در این روش همه ترافیک های ورودی چه واقعی و چه غیر واقعی از بین می روند و به این طریق می توان در زمان حمله دیداس از آسیب های جدی پیشگیری به عمل آورد.
  2. محدود کردن سرعت: یکی از راهکارهای کاهش خطر حمله Ddos محدود کردن تعداد جواب هایی است که سرور در زمان معینی انجام می دهد.
  3. فایروال های برنامه وب: به کارگیری فایروال واسط بین کاربر و سرور مانند یک پروکسی عمل می کند و ترافیک های مخرب را بهتر تشخیص می دهد و از سویی دیگر با استفاده از این فایروال ها قادر خواهید بود قوانین سفارشی ویژه ای را بر روی ترافیک ورودی خود اعمال نمایید تا ورودی هایتان کنترل شده باشد.

سخن پایان

در مقاله مذکور به شما آموختیم که حمله Ddos چیست و شما را با انواع این نوع حملات و راه های جلوگیری از آن ها آشنا کردیم.

این نوع حملات سایبری بیشتر تمرکزشان بر روی تقاضاهای ورودی سیستم مورد هدف است که خارج از توان سیستم به سمت سرور آن درخواست های بیشماری را هدایت می کنند تا آن را از کار بیندازند.

حملات دیداس آسیب های جبران ناپذیری را به بار می آورند پس پیشگیری بهتر از درمان است و تا حد امکان سعی کنید با کنترل ترافیک ورودی و روش هایی که برایتان گفتیم از بروز این حملات جلوگیری نمایید.

اگر در این زمینه سوالی برایتان پیش آمد یا به اطلاعات بیشتری نیاز داشتید، در بخش نظرات آن را مطرح کنید، کارشناسان قدس وب در اسرع وقت شما را در این زمینه راهنمایی خواهند کرد.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x