همه چیز درباره‌ی CDN | سرعت سایتت رو دو برابر کن

همه چیز درباره‌ی CDN

ما امروز در این مقاله قصد داریم تا شما را با واژه CDN  (Content Delivery Network) آشنا کنیم و در این باره باید بگوییم شما با مطالعه این مطلب می‌توانید به درک عمیق و صحیحی نسبت به CDN و شبکه‌های تحویل محتوا برسید. اینک به شما پیشنهاد می‌کنیم تا انتهای مطالب این صفحه همراه ما باشید و لینک این مطلب را نیز برای دوستان خود ارسال کنید.

با خرید و فعالسازی CDN سرعت دسترسی به اطلاعات افزایش می‌یابد. شما با دانستن کارکرد CDN خواهید دانست که چه ترفندی برای دسترسی به داده‌ها با سرعت بالا به کار می‌رود. به‌طور کلی مستقر شدن سری سرورهایی در دنیا با طول جغرافیایی مشخص هنگامی که یک CDN ساخته می‌شود انجام شده که نهایتا با دریافت داده‌ها از سرور اصلی و ذخیره آن به صورت کش شده بر اساس موقعیت جغرافیایی بازدیدکننده‌ها که بر اساس ISP مخابراتی کاربر شناسایی می‌شود، داده‌ها را از نزدیک‌ترین CDN به کاربر تحویل می‌دهند تا کاربر با سرعت بیشتری به این داده ها دسترسی یابد. به همین علت سایت هایی نظیر گوگل که از CDN استفاده می کنند خیلی سریع و در کوتاه ترین زمان ممکن در دسترس قرار می‌گیرند. اما در مقابل سایتی که سرور آن در نقطه جغرافیایی دورتری قرار دارد با سرعت کمتری لود می‌شود.

CDN مخفف چیست و چگونه کار می‌کند؟

CDN مخفف عبارت Content Delivery Network بوده و به‌عنوان یک شبکه توزیع محتوا شناخته می‌شود و به صورت کلی در قسمت‌های مختلف جغرافیایی سرورهایی که به موقعیت بازدیدکننده نزدیک‌تر هستند به مجموعه تعاملات کاربران پاسخ می‌دهند و اطلاعات فراخوانی شده یک سایت به کمک سروری به کاربر می‌رسد که به کاربر نزدیک‌تر باشد و این مرتبط با عملکرد CDN می‌باشد. در واقع به زبان ساده با استفاده از CDN می‌توانیم با سرعت بیشتری به داده‌های موردنیاز دسترسی داشته باشیم. شبکه تحویل محتوا یا CDN با استفاده از سرورهایی در سرتاسر دنیا و با توجه به موقعیت جغرافیایی شما از نزدیک ترین سرور ، محتوای ذخیره شده را به شما ارائه می دهد.

کاربرد تکنولوژی CDN

با استفاده از CDN می‌توان با سرعت بسیار بالایی به دیتاهای موردنیاز دسترسی داشت. CDNکه به آن شبکه تحویل محتوا نیز می‌گویند با استفاده از سرورهایی در تمام دنیا و باتوجه به موقعیت جغرافیایی شما از نزدیک‌ترین سرور، محتوای ذخیره شده را به شما ارائه می دهد. این تکنولوژی در سرعت تحویل محتوا و پهنای باند در وبسایت‌های با ترافیک بالا و وبسایت‌های جهانی مانند گوگل، یاهو، فیس بوک و… بسیار تأثیرگذار بوده و آن‌را افزایش داده است.

بعضی از انواع CDN می‌توانند به طور خصوصی صرفا برای یک کشور یا یک شرکت خاص در دسترس باشند مثل CDN مختص به گوگل که صرفا در اختیار خود گوگل قرار دارد. کلود فلر، آکادمی، آمازون، ابر اروان از مشهورترین CDNها هستند و اگر شما هم سایتی دارید که سرعت بالای آن برایتان اهمیت دارد و همچنین با حملات به هاست و سرور روبه رو هستید با استفاده از CDN می توانید علاوه بر افزایش سرعت بالای سایت، امنیت آن‌را نیز در مقابل حملات افزایش دهید و باید توجه داشته باشید شرکت‌های بزرگ اینترنتی برای کنترل ترافیک سایت و سرویس‌های اینترنتی خود از چندین سرور در نقاط مختلف جهان جهت ذخیره‌سازی و تحویل اطلاعات و امکانات خود استفاده می‌کنند.

cdn چیست؟
cdn چیست؟

تکنولوژی CDN باعث می شود کاربران مختلف در سراسر جهان در هنگام استفاده از سرویس های آن ها تفاوت خاصی را حس نکنند و با بالاترین سرعت از نزدیک‌ترین سرور شرکت مورد بحث استفاده کنند. سرعت، امنیت، همیشه در دسترس بودن، پخش صحیح فشار بر روی چندین سرور و … از جمله مزیت های تکنولوژی CDN است.

کارکرد CDN به ‌چه صورت است؟

  • از روی اطلاعات قابل دانلود سایت شما مانند کدهایCSS ، جاوا اسکریپت، فایل‌های مولتی مدیا و …روی nodes یا همان سرورهای مختلف خود که در سراسر جهان قرار دارند یک نسخه کپی ذخیره می کند.
  • زمانی که کاربری وارد سایت شما شده و نیاز به این اطلاعات دارد، داده‌های ذخیره شده روی سرور که مشترکا به بسیاری از سایت‌ها سرویس می‌دهند، از نزدیکترین سرور بر اساس موقعیت جغرافیایی بازدیدکننده دانلود می‌شود.
  • اطلاعات دانلود شده به کاربر تحویل داده خواهد شد. بنابراین وقتی کاربری با مرورگر خودش وارد سایت شد اطلاعات از سروری که به کاربر نزدیک‎‌تر است ارسال خواهد شد و هر گاه سرور CDN به هر دلیلی در دسترس نباشد داده‌ها از سرور اصلی بارگذاری خواهند شد

مزایای استفاده از CDN

  • افزایش سرعت بارگذاریو نمایش صفحات وب در سیستم به دلیل لود داده‌ها از نزدیکترین CDN افزایش امنیت سایت‌هابه علت ارتباط به‌صورت غیرمستقیم
  • بیشتر شدن مقدار پهنای باند و بالطبع کاهش ترافیک اصلی سرور
  • کاهش میزان هزینه‌ها به علت استفاده‌ی چندین کاربر
  • نصب بسیار آسان و بهینه‌سازی سایت
  • سرعت لود بالای سایت و پیشگیری از حملات DDOS

3 مرحله از عملکرد یک شبکه CDN

  • در نسختین مرحله شبکه CDN پوشش کلیه‌ی سرورهای شبکه اینترنتی را انجام می‌دهد و شما با فعال کردن CDN اطلاعات سایتتان در شبکه جهانی اینترنت پخش خواهد شد و کاربران با جستجو می‌توانند از نزدیکتریم سرور محتوای سایت شمت را مشاهده نمایند.
  • مجموعه اطلاعاتی که نمی‌شود بروزرسانی کرد در شبکه‌های CDN قابل دخیره‌سازی هستند اما بخش‌هایی که در دیتابیس خوانده می‌شوند امکان ذخیره در این شبکه را ندارند و به صورت مستقیم از خود سرورها بارگذاری می‌شوند. به همین دلیل پیشنهاد می‌شود به جای صرف هزینه برای هاست یا دیگر موارد از یک شبکه CDN استفاده کنید.
  • اگر CDN غیرفعال باشد سرعت لود سایت شما در کشوری که سرور در آن قرار دارد بسیار بالا خواخد بود در نتیجه مشخص است که وقتی سرور سایت ما داخل ایران قرار دارد و یک بازدیدکننده از کشوری دیگر بخواهد تا از سایت ما بازدید به عمل آورد نسبت به ما از سرعت پایین‌تری برخوردار خواهد بود اما با فعال کردن CDN هر کاربری از هرجای دنیا می‌تواند سایت ما را با سرعت لود بالایی ببیند. در این باره باید بگوییم برسید می توانید سایتی را که از CDN استفاده کرده را توسط ابزاری مثل  Pingdomیا GTmetrix  تست کنید تا به این قضیه در حالت عملی پی ببرید.

معایب استفاده از CDN

در رابطه با استفاده از CDN باید بگوییم علاوه‌بر اینکه CDNها هیچ مشکل خاصی برای شما به وجود نمی‌آورند جهت سئو و بهینه‌سازی سایت شما نیز کاربرد دارند. همچنین با استفاده از CDN امنیت شما افزایش خواهد یافت و اعمال بروزرسانی‌های مربوطه در سایت شما با خیالی راحت صورت خواهد گرفت. اما به عنوان نقصی جزئی باید بگوییم استفاده از CDN رایگان نبوده و آن دسته از CDNهایی که به صورت رایگان ارائه می‌شوند نیز کلیه‌ی امکانات را به شما نخواهند داد و جهت استفاده برخی موارد باید هزینه‌ی آن را پرداخت کنید.

شبکه توزیع محتوا
شبکه توزیع محتوا

تعداد CDNهای سراسر دنیا

به دلیل اینکه شبکه‌های CDN برای مصارف عمومی و خصوصی مورد استفاده قرار می‌گیرند و در حال افزایش هستند تعداد قطعی آن‌ها را نمی‌توان مشخص نمود. اما از جمله معروف‌ترین شبکه‌های CDN می‌توان به مواردی مثلMaxCDN ، VPS.net، Amazon Cloudfront، cloud Flare و… اشاره کرد که کلود فلر از جمله شبکه‌های CDN است که با استفاده از آن قادر هستید تا از امکانات رایگانی که این CDN در اختیار شما قرار می‌دهد استفاده کنید.

CDNهای رایگان!

انواع مختلفی از شبکه‌های توزیع محتوا (CDN) در دنیا وجود دارد که هر کدام بنا به امکاناتی که ارائه می‌دهند نسخه‌های رایگانی را نیز دارند که می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید اما جهت دسترسی بیشتر به امکانات موجود، سعی کنید نسخه تجاری آن را خریداری کنید. باید بگوییم یکی از معروف‌ترین شبکه‌های توزیع محتوا CDN کلودفلر (Cloudflare) است که با استفاده از آن شما قادر خواهید بود تا از امکانات رایگانی که به شما ارائه می‌دهد در سایت خود استفاده کنید و از مزایای آن بهره‌مند شوید که از جمله این مزیت‌ها می‌توان به جلوگیری از خرابکاری‌ها با حمله به سرور سایت، استفاده از سیستم کش برای توزیع فایل‌های سایت در سرورهای موجود این شبکه CDN در سرتاسر دنیا و… اشاره نمود.

کلام پایانی

ما در مطالب این صفحه درباره‌ی CDN سخن گفتیم و اطلاعات مفیدی در این باره در اختیار شما قرار دادیم و اینک در انتهای مطالب این صفحه امیدواریم مطالب گردآوری شده این مطلب برای شما عزیزان مفید بوه باشد. برای راه اندازی سرویس سی دی ان میتونید روی قدس وب حساب کنید. برای خوندن بیشتر مقالات میتونید به دسته بندی مقالات سرعت مراجعه کنید

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
10 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آرین
نوامبر 9, 2023 11:16 ب.ظ

Cdn مربوط به سرعت سایته؟

هما
نوامبر 9, 2023 11:17 ب.ظ

خیلی کامل بود توضیحات مرسی

دیبا
نوامبر 9, 2023 11:19 ب.ظ

با استفاده از cdn مقدار پهنای باند بیشتر میشه؟

شهرزاد
نوامبر 9, 2023 11:20 ب.ظ

سرعت لود بالای سایت و پیشگیری از حملات DDOS یکی از مهمترین نکات مثبت cdn هست

رسولی
نوامبر 9, 2023 11:22 ب.ظ

مقدار هزینه ها هم کمتر میشه ؟

مهرابی
نوامبر 22, 2023 10:13 ب.ظ

بیشتر شدن مقدار پهنای باند و بالطبع کاهش ترافیک اصلی سرور یکی از مزایای مهم cdn هست

خورشید
نوامبر 27, 2023 12:27 ب.ظ

Cdn به چه معناست؟

آیدین
نوامبر 27, 2023 12:28 ب.ظ

استفاده از cdn چه مزایایی داره؟

10
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x