Ssh چیست | اس اس اچ

Ssh چیست؟

Ssh چیست؟ این سوالی بوده که برای اغلب مخاطبان تازه کار لینوکسی به وجود می آید و ما در پاسخ به این سوال به شما می گوییم که Ssh یا Secure Shell یک مسیر بسیار ایمن و مطمئن به جهت برقراری ارتباط مابین سرور و کاربر است که به وسیله فرمان های لینوکس و به شکل متنی قابلیت ارتباط با سرورهای لینوکسی را برای شما به وجود می آورد؛ در صورتی که تمایل دارید سطح دانسته های خود را در این زمینه بالا ببرید و در خصوص Ssh بیشتر بدانید به شما توصیه می کنیم که حتما به خواندن محتوای زیر بپردازید.

آشنایی بیشتر با اس اس اچ

همان طور که گفتیم، Ssh یک مسیر مطمئن و ایمن به جهت برقراری ارتباط مابین کاربر و سرور است که به وسیله دستورات لینوکس کهر می کند و در حال حاضر در دو نسخه Ssh1 و Ssh2 بر روی تمام سیستم عامل ها قابل دسترس می باشد.

در قدیم مخاطبان به جهت برقراری ارتباط با سرور از مسیرها و روش های نامطمئنی مانند Telnet استفاده می کردند که این امر موجب شد اطلاعات آن ها در حین تبادل توسط هکرها دزدیده شود و مشکلاتی جدی برای آنان به وجود آید؛ همین مسئله سبب گردید که توسعه دهنده های لینوکسی در جست و جوی شیوه ای ایمن تر و مطمئن تر برای برقراری ارتباط با سرور باشند.

توسعه دهنده های لینوکس پس از مدتی سرویس Ssh را کشف کردند که همان نسخه ارتقاء یافته سرویس Telnet با امنیت بیشتر می باشد با این تفاوت که Ssh با یک لایه ایمن رمزگذاری شده است و یکی از امن ترین سرویس های ممکن برای برقراری ارتباط بین کاربر و سرور به شمار می آید.

به عبارت ساده تر می توان گفت که Ssh یک ورژن ایمن شده از سرویس Telnet است که با استاندارد IEFT بر روی پورت شماره ۲۲ به شکل رزرو شده فعالیت می کند و نحوه کار کردن با آن به این صورت است که این پروتکل دارای یک ساختار Client_ Server می باشد که این برنامه برای عملکرد بهتر و صحیح تر باید بر روی رایانه کاربر و همچنین سرور نصب گردد تا قابلیت اتصال دو طرفه وجود داشته باشد.

امکانات و قابلیت های سرویس Ssh

پروتکل Ssh مزیت ها و قابلیت های فراوانی به جهت حفظ امنیت مخاطبان و فراهم آوردن ایمنی سمت سرور دارد که برخی از آن ها به ذکر موارد ذیل می باشند.

  1. قابلیت تایید کاربران در زمان اتصال
  2. فراهم آوردن تونل ایمنی در بستر پروتکل TCP/IP
  3. متصل کردن اتوماتیک وار اتصالات برقرار شده بر روی سرور
  4. قابلیت کسب هویت خارجی مخاطبان
  5. منتقل کردن فایل بین سرور و کلاینت در بستری با ایمنی بالا

با این توضیحاتی که تا الان خواندید شاید این سوال برایتان پیش آید که منظور از رمزنگاری در سرویس Ssh چه می باشد؟ در پاسخ به این سوال باید به شما بگوییم که با متصل شدن به پروتکل Ssh  در سرور لینوکس، داده های داد و ستد شده مابین کاربران و سرور به شکل رمزنگاری شده مبادله می شود و سرقت اطلاعات در این مسیر ارتباطی هیچ سودی برای نفوذی ندارد و در صورت دزدیده شدن داده ها توسط نفوذگر امکان خواندن یا دیدن آن ها به هیچ عنوان نیست.

رمزگذاری اطلاعات مبادله شده مابین سرور و کلاینت از نوع RSA Public key و مدل دستیابی و احراز Client Server است و بدین معنا می باشد که داده های رد و بدل شده از هر دو طرف تنها با داشتن کلید تبادلی امکان پذیر است و در غیر این صورت قابل استفاده نمی باشد.

انواع روش های ارتباطی در سرویس Ssh

شیوه های ارتباطی در سرویس Ssh از متنوع ترین راه ها امکان پذیر می باشد و نرم افزارهای گوناگونی به جهت انجام این کار طراحی شده اند که عبارت اند از:

  1. Slogin : Slogin نرم افزاری می باشد که به جهت ارتباط ایمن در رایانه ها و سیستم های بر پایه یونیکس طراحی شده است.
  2. Ssh : این برنامه به معنی شل یا پوسته ایمن به جهت تبادل فرمان های مبنی بر یونیکس بیس طراحی شده است.
  3. SCP : SCP نیز به معنای کپی ایمن فایل می باشد.

حالا که تا اینجای مقاله متوجه شدید Ssh چیست و چه کاربردی دارد در خصوص امنیت این سرویس باید به شما بگوییم که امنیت این پروتکل بسیار بالا است به صورتی که تا به حال هیچ نوع باگ امنیتی برای آن پخش نشده و از آن جایی که دسترسی Ssh به سرور بسیار سخت است وجود هر گونه اختلال امنیتی خطر بسیار زیادی در حد دسترسی روت را دارد که احتمال داشته برای هر نفوذگر و هکری به وجود آید.

نحوه اتصال به پروتکل Ssh چگونه است؟

حالا که با تمام هر آنچه که مربوط به سرویس Ssh است آشنا شدید درباره نحوه اتصال به پروتکل Ssh باید به شما بگوییم که برای اتصال به این سرویس می بایست از یک اپلیکیشن واسطه تحت عنوان putty کمک بگیرید.

اگر می خواهید که به وسیله سیستم عامل لینوکس شخصی خود به لینوکس سرویس متصل شوید، احتیاج به برنامه خاصی ندارید و می توانید که با میروی از مراحل زیر این کار را به راحتی انجام دهید.

ssh root@serverip –p port

در دستوری که مشاهده می کنید به جای serverip آدرس ip خود را وارد کنید و به جای port نیز آدرس پورت مرتبط با پروتکل Ssh را وارد نمایید؛ شماره این پورت به صورت پیش فرض ۲۲ است؛ ولی این احتمال وجود دارد که مدیر سرور آن را تغییر داده باشد که با جای گذاری این عبارات و ارقام می توانید که به راحت ترین شکل ممکن به سرویس Ssh متصل گردید.

سخن پایان

Ssh چیست؟ پروتکل Ssh یک مسیر ایمن به جهت ارتباط مابین کاربر و سرور می باشد که بعد از اتصال به آن شما قادر خواهید بود که به وسیله دستورات، سرور را به صورت کامل تحت کنترل و مدیریت خود در آورید.

اگر در این زمینه مشکلی برایتان پیش آمد یا سوالی داشتید، اصلا نگران نباشید؛ چرا که از طریق شماره تلفن های مشخص شده در همین صفحه یا بخش نظرات می توانید که با کارشناسان قدس وب ارتباط برقرار کنید و از آنان مشاوره دریافت نمایید.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x