Tls چیست | تی ال اس

Tls چیست؟

سرویس Tls چیست؟ پروتکل Tls کوتاه شده و مخفف عبارت Transport Layer Security می باشد که یک سرویس رمزگذاری شده به جهت بالا بردن امنیت اطلاعات فرستاده شده به وسیله شبکه اینترنت است.

در این مقاله قصد داریم به شما بیاموزیم Tls چیست و تمام اطلاعات مربوط به این پروتکل را برایتان توضیح دهیم؛ در صورت کسب اطلاعات بیشتر در این باره با ما همراه باشید و ادامه مطلب را از دست ندهید.

سرویس Tls چیست؟

سرویس Tls یکی از اصلی ترین، مهم ترین و البته پر کاربردترین پروتکل های امنیتی می باشد که اطلاعاتی را که به صورت آنلاین از طریق وب منتقل می شوند را محافظت می کند و اغلب هم به جهت ایمن سازی اطلاعات و داده هایی که مابین مرورگر وب و وب سایت به واسطه https جا به جا می شوند مورد استفاده قرار می گیرد؛ اما برای ایمن سازی سرویس های دیگر و ایمیل نیز کاربرد دارد.

سرویس Transport Layer Security یک پروتکل امنیتی بسیار عالی می باشد؛ چرا که ضمانت می دهد شخص مقابل در یک اتصال همان کسی است که نشان می دهد و از طریق رمزنگاری نیز اطلاعات را به صورت محرمانه حفظ می کند و نمی گذارد دست هیچ سوم شخصی به داده های در تبادل برسد.

پروتکل نام برده از متنوع ترین طرح های گوناگون و الگوریتم ها به جهت ایمن سازی داده ها استفاده می کند که در نگاه اول از نظر خیلی افراد ممکن است سخت و پیچیده به نظر برسد.

Tls چه اهدافی را دنبال می کند؟

رمزگذاری سرویس Tls در حفاظت از اپلیکیشن های کاربردی وب در مقابل دستکاری اطلاعات و استراق سمع نقش بسزایی دارد و این سرویس در حال تبدیل شدن به یک شیوه استاندارد و اصلی برای وب سایت ها می باشد که به جهت کمک برای محافظت از حریم شخصی و امنیت کاربر فراهم شده است.

باید بدانید که بدون پروتکل Tls داده های حساس و مهمی که به واسطه اینترنت انتقال داده می شوند احتمال دزدیده شدنشان زیاد است؛ همچنین افراد غریبه و سوم شخص نیز قادر هستند که بر روی ایمیل ها و پیامرسان های نوشته شده دسترسی پیدا کنند.

سرویس Transport Layer Security علاوه بر این که می تواند از داده ها و اطلاعات کاربران محافظت کند از نرم افزارهای کاربردی وب در مقابل نقض داده ها و حملات DDOS نیز محافظت به عمل می آورد.

لازم به ذکر است که نقض داده ها و حملات DDOS برای شرکت ها هزینه های گزافی را به دنبال دارند و می توانند که موجب آسیب های جبران ناپذیر به اعتماد مصرف کنندگان شوند و مطمئن بودن از این که مرورگرهای وب از TLS استفاده می کنند یک راهکار به جهت تقویت ایمنی و محافظت از حریم شخصی کاربران و سازمان ها است.

تا اینجای مقاله متوجه شدید که Tls چیست و چه کاربردی دارد؛ حالا شاید این سوال برایتان پیش آید که علت استفاده از برنامه های وب از سرویس tls چه می باشد؟ در جواب این پرسش باید به شما بگوییم که اگر برای برقراری ارتباط از پروتکل Tls استفاده نکنید، احتمال دارد که فردی به راحت ترین شکل ممکن به شما حمله کند و به اطلاعاتتان دسترسی پیدا نماید؛ مثلا نفوذگران در این مسیر قادر هستند رمزهای عبوری شما را یاد بگیرند یا این که کوکی جلسه شما را به سرقت ببرند تا با استفاده از آن هویت شما را جعل کنند؛ به همین علت است که اغلب وب سایت ها و برنامه های کاربردی وب تنها به وسیله Tls اجازه برقراری ارتباط را صادر می کنند.

در حال حاضر بیشتر مرورگرها به صورت پیش فرض از سرویس Tls حمایت و پشتیبانی می کنند؛ مثلا گوگل کروم درباره سایت هایی که از https استفاده نمی کنند به کاربران به طور مداوم هشدار می دهند و کاربران نیز به وسیله این تذکرها در خصوص امنیت سایت و ارزیابی پروتکل های ایمن انتقال اطلاعات آگاهی بیشتری پیدا می کنند و با استفاده از سرویس Transport Layer Security برای تمامی ارتباطات صورت گرفته از طریق وب شرکت ها و افراد می توانند که ضامن حفظ سطح اولیه تمام فعالیت ها بر پایه وب باشند.

نحوه عملکرد Tls

در خصوص نحوه عملکرد سرویس Tls باید به شما بگوییم که برای آن که بتوانید به واسطه tls ارتباط برقرار کنید به کلیدهای نامتقارن از جمله کلید عمومی، کلید خصوصی و کلید سیشن نیاز دارید.

کلید عمومی کلیدی است که افراد شخص ثالث نیز می توانند به آن دسترسی داشته باشند؛ ولی کلید خصوصی همان طور که از نامش مشخص است تنها اطلاعات آن به وسیله فرستند و گیرنده قابل خواندن و استفاده می باشند.

پروتکل Tls قادر است از ترکیب رمزنگاری متقارن و نامتقارن بهره مند شود که در الگوریتم رمزگذاری متقارن کلید رمزنگاری و رمزگشایی یکی بوده؛ اما در الگوریتم رمزنگاری نامتقارن این کلیدها مغایرت دارند.

کلید سیشن به واسطه سرور و کلاینت برای برقراری ارتباط با Tls طراحی شده که عملکرد آن به این صورت است که سرور از کلید عمومی خود یک کپی برای کلاینت می فرستد و کلاینت به وسیله این کلید، کلید سیشن طراحی شده را رمزنگاری کرده و برای سرور ارسال می کند.

سرور به وسیله کلید خصوصی که در دست دارد داده هایی که دریافت کرده است را رمزگشایی می کند تا به یک کلید سیشن دسترسی پیدا نماید و در انتها سرور و کلاینت به وسیله کلید سیشن داده ها را رمزگذاری و رمزگشایی می کنند که این پروسه یک راه ارتباطی ایمن میان کلاینت و سرور به وجود می آورد و فقط این دو سرویس هستند که از وجود کلید سیشن اطلاع دارند و شخص سومی قادر به دریافت این کلیدها و نفوذ در اطلاعات آن ها نیست و هر موقع که ارتباط میان سرور و کلاینت قطع گردد مجددا این مراحل باید تکرار شود.

سخن پایان

همان طور که متوجه شدید، سرویس Tls یک پروتکل ایمن به جهت برقراری و فراهم آوردن امنیت بین دو سرویس سرور و کلاینت ایجاد شده است که عملکرد آن با Ssl هیچ تفاوتی ندارد و تنها وجه تمایز بین آن ها در عملکردشان می باشد.

اگر با خواندن این محتوا باز هم ابهامی برایتان بود یا به اطلاعات بیشتری نیاز پیدا کردید، می توانید از طریق بخش نظرات یا شماره تلفن های موجود در صفحه با کارشناسان قدس وب ارتباط برقرار کنید.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x