Rss چیست | آر اس اس

Rss چیست؟

این احتمال وجود دارد که در زمان بازدید از یک وب سایت با دکمه ها یا لینک های Rss روبرو شده باشید؛ اما آیا می دانید که دقیقا Rss چیست و چه کاربردی دارد؟ با مطالعه این مقاله از قدس وب می توانید که به پاسخ تمام سوالات خود در این زمینه برسید و سطح معلومات خود را افزایش دهید، با ما همراه باشید.

با آر اس اس بیشتر آشنا شویم

Really Rich Site Summary یا Rss شیوه ای به جهت انتشار راحت لیستی از عناوین اعلان اخبار جدید و به روزرسانی ها به طیف گسترده ای از افراد به شمار می آید که با امکانات و قابلیت هایی که دارد چگونگی تعامل کاربران با محتواهای اینترنتی را دستخوش تغییر کرده است.

با وجود Rss شما بدون این که احتیاج باشد هر چند روز یکبار به جهت بررسی جدیدترین تغییرات و به روزرسانی ها به وب سایت های متعدد بروید قادر خواهید بود که اشتراک Rss سایت یا وب سایت هایی که مدنظر دارید را فعالسازی نمایید و پس از آن آخرین خبرها و به روزرسانی ها را در قالب یک فید Rss دریافت نمایید.

به طور معمول سایت های گوناگون فید Rss را به صورت غیر پولی در اختیار مخاطبان قرار می دهند؛ زیرا به این صورت می توانند جدیدترین محتواهای نشر شده را در کوتاه ترین زمان به دست مخاطبان برسانند.

حالا که دانستید Rss چیست در خصوص نحوه کار این ابزار باید به شما بگوییم که هر وب سایتی قادر است برای خود یک یا چند فید Rss داشته باشد که این فیدها به طور معمول به صورت فایل های متنی با حالت XML می باشند که بعد از فرستادن به دایرکتوری ها، سرویس ها یا پلتفرم های ار اس اس این امکان را برای مشترک فراهم می آورند تا در یک بازه زمانی محدود بعد از هر به روزرسانی، محتواها را دریافت و مشاهده نماید.

Rss اطلاعاتی را فراهم می کند که بسیار ساده و راحت هستند و در قالب یک لیست از تازه ترین ها به قدیمی ترین ها مرتب سازی شده اند که به طور معمول هر بخش در این لیست دارای یک عنوان ساده به همراه توضیحات و یک لینک به مطالب مدنظر است.

اطلاعات موجود در Rss در درون یک فایل مشابه به یک صفحه وب قرار می گیرند؛ ولی محتوای آن ها با زبان xml و به شکل کد نوشته شده اند که مانند صفحات معمولی افراد قادر به خواندن یا استفاده از آن ها نیستند؛ به همین علت برای به کارگیری Rss نیازمند به ابزارهای ویژه ای هستید که تحت عنوان Rss خوان ها وجود دارند.

حالا این که Rss خوان چیست و نحوه کار با آن چگونه است؟ باید گفت که نحوه عملکرد و هدف تمام Rss خوان ها یکی است و همه این ابزارها به شما این اجازه را می دهند که محتواهای rss را بخوانید و در صورت اشتراک در چند فید Rss قادر باشید عناوین یا همه محتوای سایت های گوناگون را از یک مکان مشخص زیر نظر بگیرید.

Rss خوان ها را به طور کلی به پنج دسته زیر طبقه بندی می کنند که شما با توجه به نیاز خود می توانید از یک یا چند مورد آن ها کمک بگیرید.

  1. Rss خوان های مبنی بر وب: اگر خواهان این هستید که همه فیدهای Rss خود را در همان مرورگری که برای چرخش در اینترنت استفاده می کنید بخوانید، rss خوان های مبتنی بر وب را به شما پیشنهاد می دهیم که تنظیم و پیکر بندی آن ها کهر بسیار آسانی است و یکی از نمونه های آن ها Feedly می باشد.
  2. Rss خوان های نرم افزاری: اگر تمایل دارید که فیدهای Rss را در یک مکان جدا ببینید، می بایست که از Rss خوان های نرم افزاری استفاده کنید که این نوع ار اس اس خوان ها قابلیت ها و امکانات وسیعی دارند و به علت داشتن تنظیمات پیشرفته تر تنها برای استفاده افراد حرفه ای مناسب می باشند.
  3. Rss خوان های داخلی مرورگرها: بعضی از مرورگرها وجود دارند که به rss خوان های داخلی مخصوص تجهیز شده اند و بیشترشان هم دارای افزونه های اختصاصی Rss خوان هستند.
  4. Rss خوان های ایمیلی: اگر خواهان استفاده زیاد از ایمیل هستید، می توانید که به واسطه فید خوان های ایمیلی تمام فیدهای مورد نظر را در inbox ایمیلتان ببینید.
  5. Rss خوان های موبایلی: اگر از آن دسته اشخاصی هستید که با گوشی خود کارهای سنگینی می کنید، قادر خواهید بود که از Rss خوان ها و سرویس هایی استفاده کنید که به طور منحصر به فرد برای استفاده در موبایل طراحی شده اند.

به چه طریق مشترک یک فید Rss شویم؟

تصور کنید که به چندین سایت علاقه مند هستید و تمایل دارید که به طور مرتب و مداوم از اخبارها و مطالب جدید مربوط به آن ها باخبر شوید؛ در حالت عادی باید به تمام این سایت ها سر بزنید و ببینید که محتوای جدیدی گذاشته اند یا نه که این کار برای شما وقت گیر و خسته کننده خواهد بود؛ به همین منظور شما به جای این که زمان و انرژی خود را هدر دهید می توانید از Rss ها استفاده کنید که نحوه به کارگیری این فیدها به ترتیب زیر می باشد.

  1. در ابتدای مسیر وارد آن سایتی شوید که دوست دارید از اخبارهای آن آگاهی پیدا کنید؛ سپس آیکون نارنجی رنگ Rss یا لینک اشتراک آن را پیدا نمایید و روی آن ضربه بزنید.
  2. معمولا با انتخاب کردن آیکون Rss آدرس فید rss سایت برای شما به نمایش در می آید که در این مرحله باید آدرس فیدهای مورد علاقه خود را کپی کنید و در Rss خوان خود الصاق نمایید و به این طریق شما مشترک آن فیدها می شوید و هر موقع که بخواهید می توانید تمام آن ها را مشاهده نمایید.

سخن پایان

به کارگیری فیدهای Rss در سال های متمادی رواج بسیاری پیدا کرده است و دلیل این کار هم این بوده که rss برای کاربران سایت ها به عنوان یک ابزار مفید و راحت برای به دست آوردن سریع محتواها به شمار می آید و برای صاحبان کسب و کارها و سایت ها نیز شیوه ای تاثیرگذار و آسان به جهت انتشار محتواها بدون نیاز به تبلیغ محسوب می شود.

امیدواریم که خواندن این مقاله برایتان راهگشا و مفید واقع شود؛ در صورت کسب اطلاعات بیشتر یا دریافت راهنمایی در خصوص استفاده از فیدها می توانید که از طریق شماره تلفن های موجود در صفحه با کارشناسان قدس وب تماس بگیرید.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x